Over Jasja

Ik ben Jasja Dekker, dierecoloog. Als flexibel eenmansbureau voer ik opdrachten uit op het gebied van toegepast ecologisch onderzoek, beheeradvies en communicatie over natuur. Ik ben gevestigd in Arnhem maar werk van Schiermonnikoog tot Wolfhaag.

In mijn vrije tijd ben ik namens de Zoogdiervereniging voorzitter van Batlife Europe. Batlife Europe is een Europees samenwerkingsverband van meer dan 30 nationale NGO’s uit heel Europa, dat zich inzet voor grensoverschrijdende bescherming van vleermuizen. Ik ben actief in een aantal werkgroepen van de adviescommissie voor de Eurobats Agreement. En ik ben penningmeester en websitebeheerder van de Werkgroep Zeearend Nederland.

 

En dichter bij huis ben ik penningmeester van Stichting Boomgaard de Steenen Camer in Arnhem.  Met onze adoptanten en met steun van de gemeente realiseerden we een biologische hoogstamboomgaard in Arnhem-Zuid.

Opleiding en ervaring

Tijdens mijn studie biologie in Wageningen (1995-2000) raakte ik geboeid door de ecologie van zoogdieren. Die interesse werd gevoed tijdens een promotieonderzoek naar graasgedrag van konijnen aan de vakgroep Resource Ecology van diezelfde universiteit.

Na mijn promotie tot doctor in de biologie in 2006 werkte ik tot eind 2011 als projectleider bij het bureau van de Zoogdiervereniging. Ik werkte daar onder andere aan de monitoringsprogramma’s van het Netwerk Ecologische Monitoring (wintertellingen vleermuizen, zoldertellingen vleermuizen, dagactieve zoogdieren en hazelmuis). Ik deed veldwerk en analytisch onderzoek aan populatiedynamiek van veldmuizen en konijnen en effecten van weer en ziekten daarop, ik deed literatuuronderzoek naar effecten van jacht op (ruimtelijk) gedrag van hoefwild en onderzoek aan ruimtelijk gedrag van de ingekorven vleermuis, grootoorvleermuizen en de eikelmuis.

Artikelen, rapporten en verslagen die ik de afgelopen 19 jaar schreef vindt u hier.

Ik beschik over VCA-VOL, en volledige certificering volgens de standaard van de Global Wind Organisation: de GWO Working at Heights, First Aid, Manual Handling, Fire Awareness en Sea Survival certificaten.

Als u NOG meer over me wilt weten kunt u kijken op mijn blog op deze site of mijn Linked In of Researchgate profiel. Of bel!