Over Jasja

Ik ben Jasja Dekker, dierecoloog. Onder de naam Jasja Dekker Dierecologie voer ik opdrachten uit op het gebied van toegepast ecologisch onderzoek en beheeradvies. Ik ben gevestigd in Arnhem maar werk van Schiermonnikoog tot Wolfhaag.

Opleiding en ervaring

Tijdens mijn studie biologie in Wageningen (1995-2000) raakte ik geboeid door de ecologie van zoogdieren. Die interesse werd gevoed tijdens een promotieonderzoek naar graasgedrag van konijnen aan de vakgroep Resource Ecology van diezelfde universiteit.

Na mijn promotie tot doctor in de biologie in 2006 werkte ik tot eind 2011 als projectleider bij het bureau van de Zoogdiervereniging. Ik werkte daar onder andere aan de monitoringsprogramma’s van het Netwerk Ecologische Monitoring en veldwerk en analytisch onderzoek aan verspreiding, populatiedynamiek en ruimtelijk gedrag van inheemse zoogdieren.

In 2012 startte ik mijn eigen onderzoeksbureau, Jasja Dekker Dierecologie. Artikelen, rapporten en verslagen van het werk van de afgelopen jaren u hier   op deze site of op researchgate.

Ik beschik over VCA-VOL, en volledige certificering volgens de standaard van de Global Wind Organisation: de GWO Working at Heights, First Aid, Manual Handling, Fire Awareness en Sea Survival certificaten.

Jasja Dekker Dierecologie B.V. heeft de vergunningen en een artikel 9 bevoegdheid om onder de Wet op Dierproeven te werken. In mijn geval gaat dat om het zenderen, merken, of bemonsteren van wilde dieren  ten behoeve van ecologisch onderzoek .

Als u NOG meer over me wilt weten kunt u kijken op mijn blog op deze site of mijn Linked In of Researchgate profiel.